top of page
AirBrush_20230122212641-01.jpeg

Bobby en Reggy

Bobby en Reggy hebben een Nederlands-Indische achtergrond. Beiden zijn begin jaren ´50 met hun ouders per boot naar Nederland gekomen. Samen met 350.000 andere Indische Nederlanders zijn zij destijds ´ gedwongen´ naar hun oorspronkelijke vaderland, Nederland

 

tielman brothers.jpg
blue diamonds.jpg
anneke gronloh.jpg

Bobby, Reggy en Noor zijn 45 jaar vrienden en van huis uit is muziek de bindende factor. Er wordt vaak muziek gemaakt, gedanst en herinneringen opgehaald  aan Indonesië  

Bobby en Reggy koesteren hun cultureel erfgoed, hun gouwe ouwe muzikanten, en zij vinden het hartstikke leuk om op te treden met hun muziek. 

Derde bandlid en manager Noor is een belangrijke steun, toeverlaat en schakel in het geheel. Zij enthousiasmeert het publiek vol overgave en trekt de mensen met plezier de dansvloer op

Wij hebben ruim 20 jaar ervaring met optredens voor diverse gelegenheden en we betreden regelmatig sociaal maatschappelijk diverse podia voor het goede doel. 

Tussen de nummers door vertellen Bobby en Reggy wat over Indonesië, over zichzelf, over het leven en wat grappige anekdotes. Dit levert vaak een leuke en gezellige show op, wat duidelijk is te merken aan de reacties tijdens en na het optreden!

Indorock

Eenmaal in Nederland kregen Indische bands zoals de Tielman Brothers, de Crazy Rockers en Black Dynamites gehoor bij de dol-enthousiaste Nederlandse jeugd, die een grote honger had naar Rock & Roll muziek.

Indorockbands roeiden tegen de stroom van de gangbare norm in: ze dansten, sjansten en speelden ruig en met gevoel voor show. Ook Indische zangers en zangeressen zoals  Sandra Reemer,  Liesbeth List, Boudewijn de Groot, Ernst Jansz  en Harry Koster waren succesvol. Andy Tielman, Anneke Grönloh en The Blue Diamonds (Ruud en Riem de Wolf) verwierven zelfs enorme internationale roem.

​​​Hoewel deze muzikanten veel van elkaar verschillen hebben ze twee dingen gemeen: Hun geschiedenis van vluchten, aanpassen en opnieuw beginnen in een ver vreemd land,  Nederland.

Maar ook de muziek als grootste uitlaatklep, gevoerd door een vleugje heimwee en hoe ze -zonder dat ze het zelf wisten- een verandering teweeg brachten in het Nederlandse muzieklandschap en ver daarbuiten.

bottom of page